Baggrund


Tilbage i september 2006 blev vi enige om, at vi godt kunne tænke os at få et barn sammen.

Det lykkes hurtigt at blive gravid, men i uge 13 af graviditeten gik det galt. Barnet blev konstateret dødt.

På Hvidovre Hospital fik vi besked om at det skete for et sted mellem hver fjerde og hver tredje i de første tre måneder af graviditeten, og det bedste råd de kunne give, at vi skulle se at prøve igen. Så det gjorde vi så.

Igen gik det hurtigt med at blive gravid, og det hele så fint ud, indtil den første konsultation hos jordemoderen hvor Annittas blodtryk blev konstateret alt for højt. Herefter blev Annitta medicineret og erklæret sygemeldt, samtidigt med at hun skulle gå til en masse kontroller for blodtrykket.

Ved første ultralydscanning så alt fint ud. Der var en lille meget aktiv bullerbasse i Annitta, som var så aktiv, at det krævede meget arbejde og tålmodighed at få taget de billeder der skulle tages.

Ved anden ultralydsscanning så alt igen fint ud, bortset fra at barnet i følge deres beregninger var for ungt til, at de måtte udtale sig om misdannelser. Vi skulle derfor komme igen 14 dage senere.

Ved tredje ultralydsscanning var barnet gammelt nok til, at de kunne fastslå at der ikke var tegn på misdannelser, men til gengæld var der et misforhold mellem kroppen og hovedet, hvorfor vi igen skulle komme til scanning 14 dage senere.

Ved fjerde ultralydsscanning blev det konstateret, at barnet nu havde de rette proportioner, og da man endeligt havde fået styr på Annittas blodtryk var der nu grønt lys for, at vi kunne tage på vores planlagte sommerferie til det sydtyske og til Schweiz.

To dage efter fik Annitta en kraftig blødning fra underlivet og ved en ultralydundersøgelse på et hospital i München blev barnet konstateret dødt. Denne gang fik vi oplyst, at det er én ud af hundrede graviditeter, der går galt på det stadie i graviditeten.

Da vi kom hjem, stod vi tilbage med en masse blandede følelser såsom tomhed, savn, apati, tristhed og forvirrethed over hele forløbet.

For at bearbejde det hele begyndte vi at gå i sorggruppe på Hvidovre Hospital, og vi blev enige om, at en del af vores proces videre var at komme på en god ferie.

Derfor blev vi enige om at realisere en gammel fælles drøm om at tage til USA eller Canada, og om at realisere en af Annittas gamle drømme. At holde ferie i et motorhome.

 

andux.dk © 2007

andux.dk